Trasigt husliv

Jag vet. Slit- och-slängsamhället är ute. Passé. Gone.

Miljötänk, återbruk och "den-som-spar-han-har" är the new shit. Alla vill framstå som så miljövänliga det bara går i det här avseendet. Så även jag.

Det är bara det att hos oss är jag helt motarbetad av övriga familjen. Hos oss går nämligen allt sönder. Hela tiden. Kidsen sliter i grejerna, vi slänger grejerna. Slit- och slängsamhället personifierat av familjen Zetterman-Roudet.

Det är ju svårt att spara på grejer som är helt paj. Och hur lagar man en plasttraktor? En gameboy eller en radiostyrd helikopter? Inte funkar det med Karlsons Klister i alla fall.

Dessutom ska väl medges att man snarast blir lättad när den radiostyrda halvmeterhöga Spiderman till sist kastar in handduken, eftersom han i månader närapå haft ett eget liv och på eget bevåg kommit med alla möjliga verbala hot och till och med beskjutit övriga familjemedlemmar titt som tätt.

Men visst är det trist när saker går sönder. Särskilt när det är stora dyra saker. Typ vårt hus.

Det går sönder hela tiden. Vi hinner inte ens börja lappa i ena änden förrän det knäcks i andra änden känns det som. Redan när vi köpte det pajade det. Vid första duschen på övervåningen, i det nyrenoverade badrummet som den trevliga förre ägaren fixat (han verkar för övrigt ha en skrämmande övertro på sin egen förmåga som handy man, det har vi konstaterat ett flertal gånger under de senaste åren), då BÖRJADE DET VRÄKA NER VATTEN GENOM HALLTAKET på nedre plan. Not good. Inte bra alls.
Inte nog med att det gav obehagliga "Drömkåken"-vibbar (B-film med Björn Skifs, se den inte). Det täcktes inte heller av försäkringen, även om man skulle kunna tro att när man duschar i badrummet uppe och vattnet rinner ner i nedre hallen verkar det ju som ett givet fall av "dolt fel". Men icke. Det tog månader att fixa halltaket och bråka med säljare, mäklare, försäkringsbolag och besiktningsmän hit och dit och slutade med att vi bara la ner hela projektet.

Så småningom lagades halltaket. Men inte badrummet. Än.

Sen dess har vi haft fullt upp med pajade vattenberedare, dysfunktionella luft-vatten-system, trasiga disk- och tvättmaskiner, död köksfläkt... Man kan ju börja längta efter en hyrestvåa i Skärholmen för mindre.

Häromveckan aktualiserades defekt-badrum-vattenkaos-i-hall-problemet igen - vid hemkomsten efter en regnig dag upptäckte vi att det REGNADE IN I HALLEN. Härligt härligt! Det var bara att bryta upp halltaket igen. Och vi som precis börjat samla ihop oss (och våra bolån) för att till sist ta itu med tidigare nämnda badrum, eftersom avloppsstanken från det sönderrostade vattenlåset förpestar vår tillvaro, måste nu istället försöka lappa ihop vårt tak. Vet ni hur mycket det kostar att fixa taket? Och hur tråkigt det är? Och hur mycket roligare man kunde ha för de pengarna (förutsatt att man överhuvudtaget HADE de pengarna, vill säga)


Nämnde jag förresten att försäkringsbolaget även denna gång lyckades hitta en finstilt liten klausul som friskriver dem från allt ansvar?


Dagens tips: Bor du i hyreslägenhet? STAY THERE.

Går nåt sönder ringer du bara ett samtal. Och du slipper dessutom ha ångest över din misskötta trädgård hela sommarsäsongen, och kan istället njuta av picknick i parken och drink på uteservering och sol- och bad och allt det där andra jag också ska njuta av - när jag hunnit laga allt som gått sönder hemma vill säga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0