Manlig tjurtortyr?


Allvarlig talat. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN?
Ja, nu låter jag lite som en rabiat nazi-feminist som går på crack och vilt kastar anklagelser till höger och vänster men VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ VISSA MÄN?
I synnerhet de som lever med missuppfattningen att det är manligt med våld. Med tortyr och övergrepp.

Det är naturligtvis de här yxtokiga Zuluerna i Sydafrika som gjort mig upprörd. De som befäster sin (patetiskt pyttelilla slaka, får man förmoda) så kallade "manlighet" genom att tortera en oskyldig tjur på följande sätt (känsliga läsare varnas):

  1. slita loss tjurens tunga
  2. sticka ut dess ögon
  3. bita (!) av testiklarna (fan Zulu-guys det finns ju vassa slaktredskap för sånt här? men tänderna?)
  4. slå knut på tjurens penis
  5. gå samman 20-40 man och för att långsamt vrida nacken av tjuren
Denna manliga lilla tortyrprocedur tar närmare en timme – och försvaras i traditionens namn. Bara det är "tradition" får man ju tydligen göra vad som helst i vissa kulturer. Skära bort könsdelar på små flickor och tortera djur till döds. Just tjurar är ju utsatta även i mer civiliserade trakter som Spanien.

Och detta ska då alltså kallas för MANDOMSPROV. Personligen tycker jag det är manligare med en man som törs prata om känslor och är en jäkel på att byta blöjor blixtsnabbt än en man som kan slå knut på en tjurpenis. För den kunskapen kommer ju liksom så sällan till sin rätt. Användningsområdet känns begränsat. Och omotiverat.

Jag vågar påstå att det saknas kvinnligt motstycke till denna tortyrprocedur, även om man letar i Sydafrika. Vi kvinnor behöver inte bevisa vår kvinnlighet genom något patetiskt prov. Och vi föder barn - tuffare uppgift kan ni ju leta efter. Men massa jävla tokiga karlar måste förstås gå samman ett helt fegt gäng och plåga en stackars tjur på detta ustuderat perversa vis. SJUKT är vad det är!

Det spelar ingen roll om våldsövergreppen sker på en annan människa eller på ett oskyldigt djur.
Manligt blir det aldrig i mina ögon.


Kommentarer
Postat av: LeRaf

Kanske en vidare utveckling på NMT: 30 NMTere på en björn eller en älg istället.

2009-12-07 @ 18:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0