Familjepass med NMT

Nästan hela familjen var på plats vid uppställningen vid Östermalms IP. Mamma, pappa och barn. Dock bara ett av tre, men detta kompenserades genom inlånad extra sexåring. Vår motivationsnivå var skiftande.
  • Pappan hade längtat, men klagade över löparknä. Han skulle prova på för första gången (och mamman hoppades att han, till skillnad från henne, inte skulle bli tokhooked, för vem ska då lämna på dagis?)
  • Mamman, moi, såg passet som ett steg i pågående rygg-rehab sen skadan i måndags. Att sitta hemma och tröstäta och bli tjock och deppig kändes i alla fall inte som en hållbar strategi längre. NMT-abstiensen var total!
  • Sen hade vi då två laddade sexåringar. Mycket laddade, kan tilläggas. I veckor har de pratat om passet, informerat hela skolan om att de minsann skulle på militärträning, tränat i plankan och gjort armhävningar och statisk mage. Hela familjen har även ägnat kvällarna åt att rada upp sig i vardagsrummet ståendes i "hunden" och krälat under varandra fram och tillbaka, en aktivitet som även triggade igång tvååringen. Sexåringen har även fått total hybris och pratat om hur han minsann skulle "ta ner den där Bruno". Lätt som en plätt. Nja...
Idag var det dags. Ett myller av vuxna och barn samlades vid IP och coola militärbandanas delades ut till barnen. Som även peppades med varm choklad och lussebulllar under pågående pass (är detta verkligen NMT-igt? Skulle Magstarke Magnus ha godkänt detta Mulle-fikande mitt under passet?)

Barnen belönades även med godis och russin och annat gott efter passet. OCH DIPLOM! För deras mod och styrka!
Här har man plågat sig sex på morgonen i månader. Varit både modig och stark. Och inte har man sett skymten av nåt diplom inte.. Och Bruno har knappast serverat varm choklad efter röret. Lite mer vuxencurling kanske inte skulle skada? Fast de flesta av oss är nog redan förlorade i självplågeriets våld, som vi konstaterade under passet, då vi försökte komma på hur det skulle bli SVÅRARE att utföra övningarna, istället för lättare. Snacka om självplågeri.

Snygg-Jonas hade i vanlig ordning lagt upp ett fullmatat program där de kreativa övningarna avlöste varandra. Och de tog aldrig slut! Vi hoppade och spurtade kring repet, vi brottades och krälade och körde styrka och kutade runt hit och dit i hela skogen, såväl framlänges som baklänges. Det var två långa, men inte särskilt tuffa (rygginvaliden har kaxat till sig som ni märker) timmar idag. Möjligen var det lite mycket hopp för oss inkontinenta gamla barnaföderskor.

Jag sticker ut hakan och röstar för att bäckenbottenträning läggs in som en del av styrketräningen, nu när NMT satsar på en mer familjevänlig profil. Föreställ er hur Magstarke Magnus vrålar:
– OCH KNIIIIIP, NEJ INGET FUSKANDE 30 KNIP SA JAG! BÖRJA OM FRÅN NOLL, NOLL ETT TVÅ TRE FYRA FEM HÄRLIGT..
...då kanske man äntligen skulle ta tag i hela problematiken.

I övrigt var det en superhärlig förmiddag för både barn och vuxna. Passen är så kul och alla NMT-are är ju så trevliga att man knappt ens kan vara elak som bloggare längre. Hur ska detta sluta?


Stort tack till NMT för ett extremt välorganiserat barnpass!
Ni värvade minst 25 nya medlemmar i dag...

Kommentarer
Postat av: sussi

Du är fantastisk.....

Ja visst var det härlig, o barnen var så fokuserade så det stod härliga till...De frös om sina små fingrar så att låta dem stå i bäcken med händerna i 2 minuter valde vi bort... =)

Men röret fick vi in alla i....

Bilderna vart fantastiska då jag redan smygtittat på dem.....Härligt att se vuxna & barn intill varandra...

Lussebullar & choklad kanske kommer en dag... skrattSussi ala Sivan

2009-12-06 @ 11:37:25
Postat av: MarathonMia

Moahahaha! Snälla - be Magstarke Magnus a la Spyfys att köra knipövningar och bjuda på lussebullar. Visa sedan var dolda kameran är :D

2009-12-06 @ 21:46:15
URL: http://marathonmia.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0