Fredagsmysfiasko


Bästa mamman här. Ni vet, Mysmamman. Hon som aldrig är stressad, aldrig tappar tålamodet, aldrig svarar frånvarande på frågor medan hon smygkollar mejlen.
Utan som bara är närvarande och härlig, bakar och läser sagor och  målar med vattenfärger och bygger pärlplattor (ok, det där med pärlplattor var verkligen att ta i, det får faktiskt dagisfröknarna sköta).

Bästa mamman hade planerat bästa fredagsmyset eftersom maratonpappan är i Nice för att springa.
Kvällens vinnar-komponenter var:
- Baka hemgjord pizza (alla får välja topping!) (ok kanske inte riktigt hemgjord, men nästan, så nära man kan komma om man köper ett halvfabrikat-pizzakit på Lidl som man bara behöver rulla ut på plåten)
- Se på film
- Äta godis
- Poppa popcorn
- Spela tv-spel
- Vara uppe extra länge.

Ni hör ju själva - bäddat för succé. Trodde jag. Så här bra gick det:
Sexåringen kom inte ens hem från skolan. Han hade raggat upp nån annan förälder som tog med honom hem för, som han sa, det är så trååååkigt hemma hos oss
Femåringen hade diverse bryt och vägrade äta nämnda pizza trots att jag mutade med present efter maten.
Tvååringen vägrade också och petade över alla sina halvt idisslade bitar på min tallrik. Hon slafsade även ner sig med cocktailtomater på tröjan i omgångar och sprang och bytte kläder mellan varje ny tomat för att tröjorna var "Äckliga och blöta". Fyra tröjor hann hon med under middagen. I övrigt skrek hon mest.

Nåväl, kanske blev middagen ingen hit men vad kan gå fel med godis och familjemys i tv-soffan?
Inget, trodde jag naivt. Tills det visade sig att ingen ville se på Idol trots att jag försökte skapa hype kring det hela (besvikelse för mamman). Ingen ville heller spela yatzy, Uno eller nåt annat av de skojiga sällskapsspel från sent 70-tal som föreslogs av Bästa mysmamman. Och ingen ville se på barnfilm heller.
Men alla ville däremot spela asociala, våldsfokuserade tv-spel med högsta ljudvolym, efter som de såg sin chans att deala till sig mer speltid än de 60 minuters spelande som vi har kontrakt på per helgdag.

Så fredagsmysa fick mamman göra helt själv. Med laptopen och latten som vanligt.
Man undrar ju ibland varför man ens anstränger sig så?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0